18:45

Läckeby GoIF

Referat

Referat: IFK Påryd - Läckeby GoIF

Tredje omgången av Division 5 SÖ, bortamatch för andra matchen i rad och för motståndet stod serieledande IFK Påryd!

Fotbollsplanen i Påryd var verkligen under all kritik och jag tror samtliga spelare på planen på förhand förstod att det inte skulle bli mycket till skönspel denna kväll!

Matchen börjar jämnt och lite avvaktande!

Första farligheten skapas i den 13:e minuten när IFK Påryd får hörna, hörnan är mycket bra slagen och Hoshiar Eliassi i Läckeby-målet tvingas boxa bort den precis framför mål!

Olle Karlsson får en smäll emot huvudet och blir direkt liggandes, domaren missar helt det och Påryd fortsätter sitt anfall, man kommer till avslut och Hoshiar räddar, men returen slås in ifrån nära håll, 1-0.

Efter att Olle har tittats till en bra stund efter målet så fortsätter spelet när Läckeby spelar igång spelet via avspark..

Harald Strandberg får bollen ifrån avsparken och slår ut en fin boll på vänsterkanten till Emil Blomqvist, som ifrån ingenstans, helt på egen hand löper iväg framåt och tillslut löper sig fri, skottet går i bottre hörnet, kvitterat – 1-1!

Matchen går sedan i stå ett par minuter och den blir lite som inledningen av matchen, avvaktande..

I den 25:e minuten kommer en Påryd-spelare till avslut, skottet är bra och tar en märklig studs på den ojämna planen, studsen ser ut att ställa Hoshiar men på något märkligt sätt får han upp en hand och räddar skottet! Returen hamnar hos en Påryd-spelare som avslutar och Hoshiar räddar igen ut till hörna..

Första halvtimmen är relativt jämn, Läckeby ligger lite lägre och Påryd har mest bollinnehav!

Efter 33 minuter blir Johannes Oskarsson nedsprungen precis utanför straffområdet, frispark i kanonläge för Läckeby! Fram kliver Johan ”Lelle” Leandersson och placerar mycket snyggt in ledningsmålet för Läckeby GoIF, 1-2!

Med 5 minuter kvar av halvleken tvingas Hoshiar till ett nytt ingripande när Påryds notoriske målskytt Thom Emilsson är påväg igenom, Hoshiar kommer ut modigt och stoppar vad som hade varit en given kvittering!

Läckeby ser ut att ha med sig en 2-1-ledning in till pausvilan, men då skjuter en Påryds-spelare strax utanför straffområdet, Hoshiar slänger sig och ser ut att ha kontroll på skottet och ska bara fånga det låga skottet, när bollen studsar till på den ojämna gräsmattan och studsar över hans händer, kvitterat med halvlekens sista spark – 2-2.

Första halvlek slutar 2-2!

Andra halvlek har knappt hunnit börja innan Påryd har skaffat sig en hörna! Hörnan skarvas vidare emot den bottre ytan och där dyker han upp, Påryds notoriske målskytt Thom Emilsson och med en cykelspark sätter han dit bollen, mycket snyggt, 3-2.

Läckeby har nu åkt på två väldigt psykologiskt tunga mål och Påryd får samtidigt hur mycket energi som helst!

Hoshiar tvingas till en mycket kvalificerad fotparad i den 52:a minuten och strax efter står han för ytterligare en kvalificerad räddning när han räddar ett lågt skott!

Påryd är tyngre i den andra halvleken och Läckeby kommer inte riktigt upp i samma nivå som under den första halvleken!

Efter 60 minuter skulle uppförsbacken bli ännu större för Läckeby GoIF när Påryd kommer runt på kanten och hittar in med ett inspel framför mål, enkelt avslut i ett mer eller mindre öppet mål, 4-2.

Läckeby ändrar formation för att försöka få till någon matchförändring! Efter som det mest varit långbollar hit och dit så plockar man ut en mittfältare och sätter in en anfallare och väljer att spela 4-4-2! Det blir något bättre och man blir lite tyngre framåt!

Med dryga kvarten kvar av matchen vinner Läckeby bollen högt upp i banan och bollen hamnar tillslut hos Vuong ”Kevin” Tran som är nära att reducera, men hans skott går över!

Läckeby väljer sista 10 minuterna att gå ner på 3-backslinje och flyttar upp en spelare till i anfallet, men utan att direkt skapa någon farlighet..

Med 5 minuter kvar av matchen blir Johannes Oskarsson utvisad och sista minuterna av matchen får Läckeby GoIF spela med en man mindre!

Läckeby kommer sedan inte till någon riktig reduceringschans, istället är det Påryd som dödar matchen med 2 minuter kvar, när deras notoriske målskytt ännu en gång får göra mål, inspel ifrån kanten och bollen stöts in ifrån nära håll, 5-2!

Påryd vinner, rättvist, med 5-2!